SKYTTEGLASÖGON

SKYTTEGLASÖGON

Skytteglasögon har funnits i många årtionden. Men i början improviserade innovativa skyttar med enkla linshållare som de lödde på en lutning mot en trådram. Så, på ett enkelt sätt kunde de titta igenom linsens optiska mittpunkt utan förvrängning. Dessa konstruktioner var dock styva och flexibla och kunde inte justeras mycket bra.


Under åren har skytteglasögonsystemet utvecklats ständigt förbättrats och kompletterats med många användbara extrafunktioner. Utvecklingen genomförs ofta i samarbete med välkända professionella skyttar från hela världen.


Det finns många olika märken inom skyttesport som bl a Knobloch skytteglasögon, WileyX och Champion som används av många skyttar. Knobloch K1, Knobloch K1P, Knobloch K5.

 

Vad gäller skytteglas så är samtliga synfälts optimerade, oavsett båge. Man kan välja mellan enstyrke individuell sport och progressiv sport allround. Glasen kan anpassas med olika kontrasthöjande filter och fotokromatiska effekter för olika skyttegrenar. 


Skytteoptikern efter en grundlig synundersökning tar fram din ögonstatus 

därefter går man in på problematiken inom din skyttegren och kommer med en lämplig förslag på skytteglasögon eller annan lösning.